Tarina teräksen taitavasta taivutuksesta


Villakarstaamo Ähtävällä kuulostaa ehkä ajallisesti, paikallisesti ja tuotannollisesti kaukaiselta, mutta jostain tarinat aina alkavat. Ennen maailma oli erilainen kuin nyt, mutta ihmiset eivät; heillä oli tarpeita, kuten edelleen on. Ajan myötä tarpeet toki muuttuvat, ja aina niitä varten tehdään tuotteita – siellä, missä osataan.

Ähtävä on Pohjanmaalla, ja juuri ennen toista maailmansotaa, vuonna 1939, sinne perustettiin Ähtävän Villa - Oy Varax-Products Ab:n kantavanhempi - valmistamaan villalankaa, koska sellaista tarvittiin siihen maailmanaikaan. Siiten tulivat toiset ajat, materiaalit ja tuotteet; karstaamosta tuli verstas, villa vaihtui metalliin ja puuhun - langan paikan tuotteistossa ottivat asuntojen ja pihojen käyttöesineet sekä teolliset ratkaisut metallialan yrityksille.

Tänään Varax Living merkitsee trendien, muotojen ja värien hallintaan perustuvaa toimivuutta kodin ja puutarhan kalustamisessa sekä pihojen ja julkisten tilojen rakentamisessa. Varax on oleellinen osa elämää; naulakko odottaa kotiin palaavaa palttoota, omakotiasujalle pihakeinu ja muut puutarhakalusteet konkretisoivat kesän, kaikkina vuodenaikoina elämistä edesauttavat pihakalusteet kuten kuivausteline, pyykkiteline, mattoteline, tuuletusteline ja pyöräteline - elämäntelineitä eri tarpeisiin. Varax Solutions on yrityksen modernista teknisestä ytimestä kumpuavaa putkentaivutuksen, robottihitsauksen ja jauhemaalauksen osaamista metalliteollisuudelle.

Pohjanmaa on ja pysyy, ja siellä vahvaan osaamiseen tukeutuva, uteliaisuuden ja kekseliäisyyden siivittämä tekemisemme edelleen tapahtuu. Meitä on yhteensä 45 varauxetonta tekijää, ja pohjalaisuus ilmenee meillä mutkattomuutena ja avoimuutena; tasa-arvo on meille itsestäänselvyys paitsi silloin, kun kilpaillaan kuntoilukilometreistä.

Eksoottisuudestaan huolimatta Varax on selvää suomea, alkujaan yhden klassikkomme nimi: Varajakkara, joka on x-kirjaimen muotoinen. Se oli trendituote ennen kuin sellaisista puhuttiin. Myös Lepakkotuoli kuuluu edelleen valikoimaamme, jota kaiken aikaa kehitämme, auttaaksemme asiakkaitamme asumisessa ja olemisessa.

Oleellisin ei ole muuttunut karstaamon ajoista. Edelleen tiedostamme tarpeita, joiden pohjalta suunnittelemme, valmistamme ja toimitamme ratkaisuja jokapäiväistä elämääsi varten. Vielä yksinkertaisemmin - käänny lähimmän jälleenmyyjämme puoleen ja löydä inspiraatiota interiööriin, passeli puutarhakeinu patiolle ja tukeva teline taloyhtiöön.

Katso tuotteita paikasta nimeltään Ähtävä; ne on nähtävä.